Аз имам изключителен респект от суши и макар че правя често

...
Аз имам изключителен респект от суши и макар че правя често
Коментари Харесай

3 места в София с хубаво суши

Аз имам извънреден почит от суши и макар че върша постоянно у дома, ме вбесяват изявления в духа на „ завиваш и хайде “. Лесните неща в действителност са най-трудни! И даже да мога сполучливо да разположа ориз, краставица и риба върху лист нори и да завия, в никакъв случай не бих нарекла това „ суши “.

Проблемът със сушито е, че множеството хора нямат база за съпоставяне. Не съм яла в никакъв случай суши, правено от занаятчия най-малко на две светлинни години от Жиро Оно, независимо че съм била в Япония и съм посетила няколко прилични японски ресторанта в Азия и Европа. 

Можем да се доверим на персоналните си чувства и на това, което сме чели и гледали за суши. Както и несъмнено, на хората, които работят в суши заведенията за хранене. Но някакво знание за историята, традициите, типовете, преди да пристъпим към тестване, ми се коства доста нужно. Със сигурност мога да ви кажа, че в случай че уважаващ себе си ресторант ни предлага суши със сирене „ Филаделфия “, би трябвало да си вземем чантичката и да напуснем. Но за жалост, и в София такъв cultural appropriation не може да се избегне и просто би трябвало да го прескочим, с цел да опитаме въпреки всичко да се доближим до суши. Ето и три места, където можете спокойно да го извършите. 

Umami Garden в хотел „ Маринела “

В Umami Japanese Food and Garden екипът е млад и грамотен. Използват оригинални японски артикули, профилирани са в екзотична кухня. Обстановката е доста предразполагаща, градината е зелена и прохладна. Можете също по този начин да гледате, докато храната се подготвя, и несъмнено, да питате за всичко, което ви интересува. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР